helsingborg.bostadsratt-sverige.se: Bostadsrätt i Hittarp (Laröd och Domsten)

Bostadsrätt i Hittarp (Laröd och Domsten)

En halv mil norr om Helsingborg ligger Hittarp, ett litet samhälle längs kusten. Området avgränsar till de lika fantastiska kustområdena Laröd och Domsten. Alla tre områden svarar för ca 5000 invånare.

Historia
Hittarp var under 1800-talet en fiskeby, där invånarna försörjde sig på främst fiske. Under 1900-talet börja folk bygga sina sommarstugor, vilka idag har utvecklats till permanenta bostäder.Vad gäller Laröd var detta en liten bondby. Men under 1900-talet började de mest välbärgade att skaffa stora marker att bosätta sig på. År 1950 byggdes allt fler villor, vilka idag kommer att omge största delen av samhället.

Även Domsten var ett attraktivt område under 1900-talet. Hit sökte sig många för att njuta av naturen och de hörliga vindarna. Allt eftersom hus började byggas blev detta också ett mycket populärt bostadsområde.

Kommunikation
Det är mycket bra kommunikationerna från alla tre områdena till Helsingborg.Om du söker en bostadsrätt att köpa har du kommit till rätt plats. Priserna för bostadsrätter har stigit de senaste åren, bland annat för att bristen på studentbostäder har ökat. Behovet att hitta någonstans att bo har medverkat till att lyfta bostadsrättspriset. Men det finns fortfarande goda möjligheter att göra en bra investering i en bostadsrätt. Klicka på länkarna till vänster för att påbörja en sökning och få en överblick över alla bostadsrätter som är till salu på marknaden just nu. Lycka till!
Mere i denne kategori: « Mariastaden Tågaborg »

Icon CO2 neutral website English transparent.png